Dåp

I hele den kristne kirke er dåpen det grunnleggende sakramentet som danner utgangspunkt for den døptes liv i troen og i kirken. Den kristne dåp praktiseres på ulike måter i de ulike kirker. I vår lutherske kirke har vi barnedåp. Omkring 50.000 barn blir døpt inn i Den norske kirke hvert år. Det er gjennom dåp man blir medlem av Den norske kirke.

Du kan nå registrere din dåpsforespørsel direkte via vår hjemmeside. Du vil da se hvilke søndager det er mulig å ha dåp i våre kirker.
På dette tidspunktet trenger vi bare å få vite foreldrenes navn og ev. barnets navn om dette er klart.
Dersom dere ikke er bosatt i Øyer må også prestekontoret på hjemstedet kontaktes etter at datoen er avtalt.

Når den avtalte dåpsdatoen nærmer seg vil presten ta kontakt for å avtale en samtale om dåpen og dåpsliturgien. Barnets navn og hvem som skal være fadder må være klart til dåpssamtalen. Dersom dere ikke bor i Øyer kommune vil det vanligvis være presten på hjemstedet som gjennomfører dåpssamtalen.

Barnet skal ha minst 2, høyst 6 faddere; de må ha fylt 15 år. Foreldrene kan ikke være faddere. Minst to av fadderne må være til stede ved dåpshandlingen. Som faddere kan bare velges personer som er medlem av Den norske kirke, eller andre kristne som ikke forkaster barnedåpen.

Her kan du registrere din forespørsel.