Konsert med Marie Skavnes, fele, og Lars Berg, trekkspill
Konsert med Marie Skavnes, fele,  og Lars Berg, trekkspill

Marie og Lars stiller opp igjen og spiller for det nye orgelet !

Torsdag den 16. november blir det mulig å høre disse to flotte musikerne i Øyer kirke, der se spiller gratis til inntekt for orgelet.

Marie Skavnes og Lars Berg - fele og  trekkspel

De startet å spille sammen i 2005, både som duo og i ulike orkestersammensetninger. De spiller både folkemusikk og gammeldans, og henter melodiene fra ulike steder i Norge. Duoen har deltatt på flere konserter og kappleiker, og i 2013 var de i USA og representerte Norge på en folkemusikkfestival. Marie kommer fra Vestnes i Romsdalen og bor på Svingvoll i Gausdal. Hennes bestefar, Magne Fagervik, var en tradisjonsbærer på fele i 1930-årene. Han døde før Marie var født, men han hadde skrevet ned mye av sin musikk på noter, og Marie og Lars spiller flere av disse. Hun har også arvet fela fra sin bestefar. Lars er fra Musdal og har tatt over familiegården. Hans bestefar, Leif Nordgård, var en populær dansemusiker på trekkspel, og var han også korpsdirigent. Melodier som han skrev ned er også på repertoaret til duoen.

Marie og Lars vil spele i Øyer kirke til inntekt for nytt kirkeorgel. På denne konserten vil de fremføre melodier fra Romsdalen, Gudbrandsdalen og også fra Sverige.  Vel møtt til konsert i novemberkvelden!