Konsert i Øyer kirke

Orgelkonsert med Halgeir Schiager i Øyer kirke fredag 15 mars kl. 19.00.

Det nye orgelet i Øyer kirke er på plass, og fredag den 15 mars får vi besøk av kantor Halgeir Schiager. Han har studert orgel med Magne Elvestrand i Oslo og senere i München og Strassbourg med henholdsvis professor Franz Lehrndorfer og professor Daniel Roth. Han debuterte i 1985 i Oslo Konserthus. Schiager har konsertert i mange europeiske land og gjort flere radioopptak i Tyskland og Norge. Han har deltatt i flere kritikerroste CD-produksjoner med bl. a. verker av Leif Solberg og Kjell Mørk Karlsen. Han har spilt inn samtlige orgelverker av den tsjekkiske komponisten Petr Eben på det engelske selskapet Hyperion. I 2001 mottok han Kritikerprisen. Han har også uroppført verker av en rekke norske komponister og vært jurymedlem i internasjonale orgelkonkurranser. I 2008 tok han doktorgraden ved Norges Musikkhøgskole med en avhandling over interpretatoriske aspekter i Gustav Merkels orgelverker. Schiager er for tiden kantor i Paulus og Sofienberg menighet i Oslo. Her har han vært initiativtaker til et orgelprosjekt i Sofienberg kirke som ble realisert i 2014 med det nye Eule-orgelet i tysk romantisk stil.

Programmet vil inneholde blant annet J. S. Bachs mektige Preludium og fuge i Ess- dur. To av verkene er variasjoner over kjente melodier, den ene er A. F. Hesse sine variasjoner over "God save the King". Hesse var en berømt orgelvituos på 1800-tallet. Den andre er Leiv Solbergs variasjoner over "Eg veit i himmerik ei borg".
Vi får også høre musikk av Kjell Mørk Karlsen, som har tilknyting til Gudbrandsdalen gjennom sitt virke som organist i Sør-Fron.
Vi er glad for at Halgeir Schiager har sagt ja til å komme til Øyer og ser frem til nok en flott konsert i Øyer kirke!

Billetter i døra, kr. 200,-
Barn under 16 år gratis