Christan IV Consort -Konsert i Øyer kirke fredag 31. mai kl. 19.00

De tyske 1600-tallsmestrene

Dette har vi gledet oss til. Da vi fant ut at 2019 er 400-årsjubileum for Johann Rosenmüllers fødsel, var det ingen tvil om at vi måtte spille denne fantastiske musikken på et av prosjektene i år.

Strykeklanger og virtuositet

Rosenmüller var en av de tyske komponistene som på begynnelsen av 1600-tallet lot seg påvirke av den italienske virtuose stilen og brakte den til det tyskspråklige Europa. Han arbeidet i en lang periode på Ospedale della Pietà, barnehjemmet i Venezia hvor Antonio Vivaldi senere ble ansatt og skrev mesteparten av sin musikk.

De andre komponistene vi har med på konsertene var også sterke bidragsytere til den tysk-italienske tradisjonen. Det er Schmelzer, Biber, Tunder og J. Chr. Bach. Musikken er virtuos og levende, med innslag fra folkemusikken.

Vi har fått med oss to ekstra strykere, Anna Carlsen Waldingbrett på barokkcello og Maria Ines Zanovello på barokkfiolin. Vi håper så mange som mulig benytter anledningen til å komme på konsert og bli kjent med denne musikken!

Konserter:
Fredag 31/5 kl 19: Øyer kirke