Diakon i Øyer og Tretten kirkelige råd

50 % fast nyopprettet stilling
Søknadsfrist: 09.08.2019
Tiltredelse etter avtale.

Er du en person som søker gode løsninger for mennesker i vanskelige livssituasjoner, og som har kunnskap og kompetanse til å lede diakonalt arbeid? Da finner du kanskje drømmejobben i Øyer og Tretten menigheter.

Vi søker diakonen som ønsker å bygge opp og utvikle det diakonale tilbudet i våre menigheter.

Sammen ønsker vi å løfte frem nestekjærlighet, medmenneskelighet og menneskeverd til å skape inkluderende fellesskap, trygge samtalerom, gode relasjoner og omsorg for våre medmennesker.

Øyer kommune ligger i Sør-Gudbrandsdalen og har ca. 5100 innbyggere. Reiseliv, jord- og skogbruk og servise er viktige næringsveier, det er gode muligheter for friluftsliv sommer og vinter. Det er ungdomsskole, to barneskoler, fem barnehager og mange frivillige organisasjoner.

Øyer er delt i to sogn, Øyer og Tretten, som begge har lafta trekirker fra 1720-tallet. I tillegg til to kirkegårder er Bruvin gravlund en kilometer fra Øyer kirke, som også er gravplass for andre trossamfunn. I sommerhalvåret er det kirkelige handlinger på vigsla steder både i bygda og på fjellet.

Øyer har to menighetsråd som er gått sammen i Øyer og Tretten kirkelige råd, og som er arbeidsgiver for alle ansatte, unntatt presten. Kirkekontoret har kontorplass i nærheten av kommunehuset. Staben består av kirkeverge, prest, kantor, to kirketjenere, menighetssekretær, menighetspedagog og diakon. Det er stor frivillig aktivitet i menighetene.

• Diakonen skal bygge opp og lede det diakonale arbeidet i menighetene.
  • Diakonen skal være med å utvikle sin egen stilling sammen med staben og det frivillige engasjementet.

• Utdanning i samsvar med tjenesteordning for diakoner i Den norske kirke.
  • Dersom vi ikke får kvalifisert søker, kan det være aktuelt å ansette en person med utdanning innen teologi / helse / sosial / pedagogikk, og at søker tar diakoniutdanning på deltid i løpet av avtalt tidsperiode.

Personlige egenskaper

• Være kjent med og identifiserer seg med Hamar bispedømmes visjon om å være en åpen og inkluderende folkekirke.
  • Arbeider selvstendig og strukturert
  • Brobygger
  • Samarbeidsevne og personlig egnethet vil bli vektlagt

• Medlemskap i Den norske kirke
  • Den som ansettes må regne med noe kvelds - og helgearbeid
  • Diakonen deltar på stabsmøter og møter i fellesrådet ved behov
  • Søker må disponere bil
  • Gyldig politiattest må fremvises ved ansettelse.
  • Prøvetiden er 6 måneder

Vi tilbyr

• Lønn i hht til Hovedtariffavtale for kirkelig sektor med tariffbestemte tillegg
  • Pensjonsordning i KLP