Menighetspedagog i Øyer og Tretten kirkelige råd

35% fast stilling, med mulighet for utvidelse.
Søknadsfrist: 05.08.2019
Tiltredelse etter avtale.

Vi søker en person som har kunnskap og kompetanse til å lede og videreutvikle trosopplæringen for aldersgruppen 0-18 år i våre menigheter, sammen med prest, øvrige stab og frivillige medarbeidere.

Øyer kommune ligger i Sør-Gudbrandsdalen og har ca. 5100 innbyggere. Reiseliv, jord- og skogbruk og servise er viktige næringsveier, det er gode muligheter for friluftsliv sommer og vinter. Det er ungdomsskole, to barneskoler, fem barnehager og mange frivillige organisasjoner.

Øyer er delt i to sogn, Øyer og Tretten, som begge har lafta trekirker fra 1720-tallet. I tillegg til to kirkegårder er Bruvin gravlund en kilometer fra Øyer kirke, som også er gravplass for andre trossamfunn. I sommerhalvåret er det kirkelige handlinger på vigsla steder både i bygda og på fjellet.

Øyer har to menighetsråd som er gått sammen i Øyer og Tretten kirkelige råd, og som er arbeidsgiver for alle ansatte, unntatt presten. Kirkekontoret har kontorplass i nærheten av kommunehuset. Staben består av kirkeverge, prest, kantor, to kirketjenere, menighetssekretær, menighetspedagog og diakon. Det er stor frivillig aktivitet i menighetene.

Arbeidsoppgaver menighetspedagog

• Planlegge og gjennomføre trosopplæringstiltak i aldersgruppa 0- 18 år
  • Ansvar for rapportering og videreutvikling av lokal plan innenfor trosopplæringen
  • Sekretær for menighetens trosopplæringsutvalg
  • Samarbeide med presten, øvrige stab og frivillige medarbeidere

• Relevant utdannelse på høyskolenivå, annen utdanning eller erfaring
  • Engasjert og motivert med lyst til å arbeide for og med barn og unge, skape miljø for dem i menighetene.
  • God til å administrere og arbeide selvstendig, men også gode samarbeidsevner i møte med ansatte og frivillige.

Personlige egenskaper

• Lojalitet til kirkens trosgrunnlag og mål, og kunne identifisere seg med Hamar bispedømmes visjon om en åpen og inkluderende folkekirke
  • Arbeide selvstendig og strukturert
  • Brobygger
  • Samarbeidsevne og personlig egnethet vil bli vektlagt

• Medlemskap i Den norske kirke
  • Den som ansettes må regne med noe kvelds - og helgearbeid
  • Menighetspedagogen deltar på stabsmøter og møter i fellesrådet ved behov
  • Søker må disponere bil
  • Gyldig politiattest må fremvises ved ansettelse.
  • Prøvetiden er 6 måneder

Vi tilbyr

• Lønn i hht til Hovedtariffavtale for kirkelig sektor med tariffbestemte tillegg
  • Pensjonsordning i KLP
  • Mulighet for fleksibel arbeidstid innenfor stillingens rammer.
  • Trivelige og engasjerte mennesker i stab og frivillighet

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til

kirkeverge Berit Sundli, tlf. 97601055, berit.sundli@kirken.oyer.no
sogneprest Ingunn Dalan Vik, tlf 91711891, ingunn.vik@kirken.oyer.no